Behandling

behandlingar

Bokningsinformation

Du bokar enklast en tid för behandlingar genom att använda våran onlinebokningstjänst. Klicka på knappen här nedan för att komma till våran bokningssida.
Boka tid för behandling

Vid bokat besök ser vi gärna att ni kommer 5-10 minuter innan bokad tid. Avbokning ska ske senast före kl 09:00 samma dag som besökstiden. Sen avbokning eller uteblivet besök debiteras till fullpris. Det går även bra att boka per telefon, 033 – 10 33 33

Helgspa för två

Ingår: 30 minuter massage per person, spapool, bastu, badrock, handduk, frukt, te och kaffe.

Per person   480:-

Klassisk Massage

Klassisk massage används för att lindra muskelspänningar, knutor och träningsvärk men passar även dig som vill ha en avslappnande och uppmjukande behandling som stimulerar både kropp och själ, ökar blodcirkulationen och stärker musklerna.
Läs mer
Svensk Klassisk Massage 30 min 350:-
45 min 490:-
60 min 600:-
Fot & Benmassage 30 min 350:-
Varm Oljemassage 45 min 490:-
60 min 600:-
75 min 680:-
SPA-Massage 60 min 600:-
75 min 680:-

”All tidsangivelse ovan är den totala besökstiden”

Tips! Lägg till 100:- och få 1 timma avkoppling i vår fina relaxavdelning med pool och bastu. Handduk ingår.

Manuell medicin

Våra arbetsområden inom manuell medicin är skadebehandling & rehabilitering som vi har jobbat med i många år. Vi jobbar med traditionella & alternativmedicinska behandlingar och har därmed större möjligheter att uppnå önskvärda resultat.

Ett besök börjar med undersökning sedan behandling och avslutas med råd av övningar för självbehandling.

Skadebehandling/Manuell Medicin ca: 30min 380:-
ca: 15min 220:-
Sjukgymnast konsultation 380:-

MI-samtal

Vill du göra en livsstilsförändring?
Då är MI-samtal något för dig. Vi hjälper dig att hitta motivationen och ger dig verktygen för att du ska nå dina mål.

Vi hjälper dig nå dina mål
Din målsättning kan vara vad som helst, allt från att komma igång med träning, gå ner i vikt eller vill du kanske sluta röka?

MI-samtal 30min 350:-

Vaxning

Inför vaxning är det bra att vera följande:
Hårstråna måste vara minst 5mm långa.
Området som ska vaxas måste vara rent och får inte vara insmord.
Vaxning armhålor 15min 200:-
Vaxning hela ben 45min 450:-
Vaxning underben 30min 300:-

Akupunktur

Hur fungerar det?
Akupunktur påverkar nervsystemet så att smärtsignaler blockeras. Man stimulerar också frisättning av kroppens eget morfin och endorfin på samma sätt som vid muskelarbete.

Behandlingen
Nålarna som används vid akupunktur är sterila och av engångstyp. Själva sticket känns nästan inte, men för att nerven skall stimuleras roteras nålen försiktigt fram och tillbaka. Behandlingstiden kan variera mellan 15-45 min. Man bör räkna med en förbättring efter ca 3 gånger. En normal behandlingsperiod kan vara 8-12 gånger.

Läs mer

Akupunktur 380:-

Homeopati

Homeopatin grundades av den tyske läkaren Samuel Hahnemann (1755-1843). Ordet ”homeopati” kommer från grekiskans homoios (”lika eller liknande”) och pathos (”lidande”). Vad det i praktiken innebär är att en människa som är sjuk och har ett antal symptom kan bli botad av en medicin som hos en frisk människa framkallar liknande symptom. Denna princip kallas ”liknande bör botas med liknande”. Homeopatin strävar efter att ge kroppen den rätta impulsen för att den ska kunna läka sig själv och uppnå balans på både fysisk, emotionell och mental nivå.

Ämnena som ingår i homeopatiska läkemedel är hämtade från växt-, mineral- och djurriket. Läkemedlen är därför inte vanebildande och för inte med sig några skadliga biverkningar.

Individuell sjukdomsbehandling
Inom den klassiska homeopatin behandlas varje patientfall individuellt. Med det menas att all sjukdom betraktas som en individuell upplevelse. Som exempel kan vi föreställa oss en patientgrupp med samma diagnostiserade åkomma t.ex. migrän. Sannolikheten att flera patienter skulle ordineras samma medicin är väldigt liten med tanke på att migrän både upplevs och visar sig på olika sätt hos varje individ. Därefter väljer homeopaten det mest passande läkemedlet.

Hur verkar homeopatiska läkemedel?
Om man ser sjukdom som en begränsning av människans möjligheter att tillfriskna kan man med ett homeopatikum stimulera kroppens egna läkningsresurser till den grad att sjukdomen övervinns.

Verkningsområden
Här vill jag citera Dr. Hamish Boyd ur ”Homeopatisk medicin – en introduktion”. ”Det finns nästan inget fall där ett homeopatiskt medel inte har något värde. Den homeopatiska läkaren säger sällan – om ens aldrig – till sin patient: Jag kan inte göra mer för Dig.”

Här följer några exempel på sjukdomar där homeopatin kan vara till stor hjälp:
Första hjälpen och skador, akuta infektioner och respirationssjukdomar, influensa, lunginflammation, astma, mag- och tarmsjukdomar, reumatism och artrit, huvudvärk, hudåkommor, urinvägssjukdomar, hjärt- och kärlsjukdomar, psykosomatiska sjukdomar och ångesttillstånd m.m.

Homeopati konsultation 600:-
Homeopati återbesök 380:-